TERUGBLIK 2022 - VOORUITBLIK 2023

Een inkijk in mijn persoonlijke transmutatie van het voorbije jaar

Deze periode nodigt ons uit om in stilte en rust terug te blikken op het voorbije jaar. En om te reflecteren, in te voelen, waar we afscheid van mogen nemen en wat we in het nieuwe jaar wensen te verwelkomen.


In eerste instantie heb ik het gevoel dat er ‘niets bijzonders’ was. Tot ik mijn agenda van 2022 open sla en opmerk dat er toch meer in beweging was dan gedacht.

Misschien zelfs meer dan de mind kan vatten.


The right people make a difference

Verschillende mensen kwamen op mijn pad terecht die voor impact zorgde. Je hebt soms van die ontmoetingen waarbij je voelt, dit is zooo waardevol en geen toeval. 

In december '21 leerde ik Nanco en Galactic Heart Centre kennen. 

Zijn video’s omtrent de blauwdruk van België lieten een diepe indruk bij me na en intrigeerde me zo hard dat ik zijn Zoom calls begon te volgen. In het begin was ik niet vertrouwd met zijn woordenschat en kon ik het allemaal niet onmiddellijk verwerken. Maar ik vertrouwde op de resonantie en stilaan begon zijn weten, zijn bibliotheek als het ware door te sijpelen en kreeg ik antwoorden op  existentiële vragen.

Levensvragen die ik al zo lang droeg. Eindelijk kan ik beter vatten wie en wat de mens is. Hoe de wereld in elkaar steekt, metafysisch. Want, als mens zijn we zo geconditioneerd en beperkt alsook wat we met het blote oog kunnen waarnemen. Een fractie van wat er werkelijk is. 

Het was een warm gevoel van thuiskomen. "Eindelijk, het gevoel dat ik niet gek of raar ben". Want van kleinsaf aan voelde ik met al mijn tentakels dat hier iets niet klopte. 


Toen Oracle Girl het jaar voordien mijn pad kruiste werden al meerdere sluiers opgelicht en voelde ik in alle cellen van mijn lichaam, ‘I’m born for these times’. 


Ik mocht Nanco, samen met Niki, enkele keren ontmoeten op live dagen in Nederland tot het initiatief kwam om 2 maal een zelfrealisatiedag in België te organiseren.

Dit is nog maar het begin van onze co-creatie.


Vanuit een resonantie, ontstaan de mooiste synergieën.


Een nieuw initiatief vanuit synergie: SharGe 

Ondertussen werd in maart 2022 een baby geboren, samen met mijn soul sister en partner in crime Shari Peeters zag SharGe het daglicht.

 

Een voorlopers, nieuwetijds verbindingscirkel dat nergens anders bestaat. Soms durven we zelfs het woord ’nieuwetijd’ niet te gebruiken, omdat het wellicht mensen afschrikt met deze term. Laten we het houden op een energetische verbindingscirkel waarbij wij, Shari en ik, als facilitators en initiatoren fungeren. We geloven in de principes van de natuur waarbij kernwaarden draaien om gelijkwaardigheid, synergie, organische groei, liefde en dat iedereen bijdraagt tot het groter geheel.

Er is geen programma vastgelegd voor het jaar, geen teachings, geen vrouwencirkel, geen opleiding, geen spiriwiri ..

We volgen het gevoel op dat moment waarbij telkens de onderwerpen worden aangereikt die kloppend zijn.

 

We geloven in deprogrammatie om nog meer tot je kern te komen en we connecteren diepgaand door er voor elkaar te zijn. Want, de stilte spreekt. De energie vertelt en deelt.

Onze taal is te beperkt om te omschrijven wat je voelt. Een warme, veilige, héérlijke bedding van liefde.

 

We hebben met SharGe grootste ideeën die rustig ontwikkeld worden. Trusting the process

 

Vanuit harmonie, met onszelf in de eerste plaats, de natuur en elkaar, varen we op de stroom des levens.  

 

De diepere lagen van het wezen mens

Terwijl 2021 meer in het teken stond van onthechten en clearing van familielijnen, ging de transformatie verder door in 2022 naar diepere lagen, tot DNA toe.

Oh ja, ik blik terug op 2 hyper transmuterende jaren waarbij ik het gevoel heb dat ik nu vanuit een tombe terug het daglicht zie.

Niet dat ik in een depressieve staat bevond. Wel één van continue afscheid nemen van ‘oude ikjes’ en identiteiten die niet meer bij me pasten, alsook materiële zaken en een ’nieuwe versie’ dat naar boven kwam, in een stroomversnelling.

 

Het is de zomer van 2022 dat voor een enorme doorbraak zorgde waarbij ik voelde dat ik richting burn-out ging. Een opgebrand gevoel door steeds ‘aan’ te staan en te denken dat je met een nieuw programma, een nieuwe lancering, nieuwe content, continu zichtbaar en present dient te zijn.

Geen klanten, geen inkomsten.

Een enorme spiegel om te tonen in welke overlevingsmodus ik me bevond.

 

Tegen mijn eigen natuur in.

De inspiratie uitputtend. 

Het is heel voelbaar. 

De wereld is moe. 

Mensen zijn moe en voelen extreme desoriëntatie. 

 

Maar het merendeel blijft bezig. In dezelfde job. Met dezelfde partner. In hetzelfde bedrijf. Zichzelf geen vragen durven stellen, want dat is confronterend.

 

Het lijkt dat we in zo’n wereld leven alsof we onszelf geen rust mogen gunnen.

Alsof even nietsdoen lui of passief is. Schuldgevoelens. 

Er is angst voor verlies. Er is angst om afscheid te nemen. Angst voor het onbekende. Angst voor wat er in de plaats zou kunnen komen. Angst voor stilte. Angst voor stilstaan.

Angst, voor overgave.


 Ons wereldbeeld is mechanistisch waardoor we kwijt zijn wie we in essentie zijn.

 

De film Modern Times van Charlie Chaplin, (uit 1936!) blijft uiterst actueel.

Het toont hoe we alle vorm van menselijkheid zijn verloren. De industrie heeft van de mens een machine gemaakt. We zijn de connectie met de natuur verloren.

Het digitale gegeven voegt er een extra dimensie aan toe.

Continu ‘connected’ zijn, de gsm in de hand als verlengde van onszelf.

 

  • Waardoor we onszelf verliezen.
  • Niet meer weten wie we zijn.
  • Wat we graag doen.
  • Waar ons hart naar verlangd.
  • Waarom we hier zijn. 
  • Wat je (jouw bestaan) te betekenen heeft.

 

We nemen zoveel als waar aan, zonder kritische vragen te stellen of stil te staan, wat wel of niet klopt. Wat jij wil. Hoe jij je leven wil leiden. Hoe jij een mooiere wereld ziet.

We gaan er van uit dat ons leven bestaat uit eten, naar school gaan, studeren, trouwen, kinderen krijgen, een job en liefst met promotie, pensioen, overlijden.

Dit is jammer genoeg een heel beperkte kijk op het wezen mens alsook het leven.

 

We zijn geen machines die continu produceren.

We zijn geen robotten die op automatische piloot leven.

We zijn geen lichaam met stel hersens om mechanistisch  deze wereld te bewonen.

 

Er is een levendige vibratie, een innerlijke vuur dat ons aandrijft. Dat maakt dat we creëren. Genieten. Liefde ervaren. Voelen. Zijn. 

En ieder van ons is hyper uniek, met een eigen blauwdruk, een code, specifieke talenten, vibratie. Ieder van ons, bezielde mens, draagt bij tot het groter geheel. Ieder op zijn/haar originele manier en zijn.

 

Ieder van ons is nodig.

 

In deze enorme transitie waarbij er meer dan ooit burn-outs zijn, is er een enorme ripple effect. Het ‘verplicht’ moeten platliggen en nietsdoen is een schreeuw van de ziel om terug te komen bij zichzelf, tot de kern.

 

De voorbije maanden lees ik rond trauma en stress, hoe het lichaam gewend is om in een continu spanning te zijn.

Je kent het misschien, als je vakantie neemt en je wordt ziek. Het lichaam dient zich aan te passen van spanning en ontspanning.

Het lichaam is intelligent en doet het nodige om te recalibreren, waardoor je je fysiek hiervan last kan ondervinden. 

Eigenlijk draagt ons lief lijf ons continu en we merken het zelfs niet op. Ons lichaam verdraagt enorm veel tot het moment er komt dat het lichaam ’stop’ zegt omdat het de last niet meer kan dragen.

Het is zelfs zo dat, als we in ontspanning gaan, dat dit zo oncomfortabel voelt omdat we het niet meer gewoon zijn, dat we automatisch (het is ondertussen geconditioneerd) weer snel naar een verkramping of spanning gaan.

 

Een uitnodiging om dagdagelijks bewust adem te halen, in te checken bij jezelf waar je spanning voelt, aandacht geven aan deze plek. Ons lichaam eren en omarmen. En opnieuw te leren ontspannen.

 

Naast het diepe besef van de overleving-zijnsstaat heb ik ingezien dat, wanneer de energie niet stroomt, je ook moeilijk kan ontvangen.

In ontspanning kan je je ontvangstcapaciteit vergroten. Hoe alles aan elkaar samenhangt! Een masterclass bij Elaira Flow gaf me deze inzichten.

En ik maakte voor mezelf een beslissing.

 

Ik zoek een part-time job zodat ik dieper kan landen in mijn lichaam en een veilige basis creëer voor mezelf. Eén van diepe ontspanning en ontkramping. Zodat ik voor mijn eigen zaak enkel creëer als ik voel dat er iets geboren mag worden. Vanuit creativiteit, spontaniteit, flow, liefde.

Ondertussen voel ik peace of mind op financieel vlak en ontstaat er ruimte, space in mijn lichaam.

Sinds oktober heb ik de rol van communicatieverantwoordelijke bij de sportfederatie Badminton Vlaanderen waar ik enorm veel plezier  beleef, al mijn talenten in uitleef en mag ervaren hoe team work vanuit gelijkwaardigheid zo versterkend werkt. 

Ik voel me dankbaar voor deze uitdaging alsook om mijn eigen gevoel te volgen. 

Want, naar de buitenwereld kan dit overkomen alsof ik gefaald heb. Niet succesvol ben. Een  stap achteruit maak.

Neen, ik heb niet gefaald.

Ja, ik blijf trouw aan mezelf. 

Het oordeel, de overtuigingen van anderen interesseren me niet. Uiteindelijk gaat het over zelf-verantwoordelijkheid en mezelf dat geven waar ik nood aan heb.

Ondertussen heb ik ook een diepgaande visie ontwikkeld omtrent een bewuste omgang met marketing. De zogezegde overheersende marketing principes hebben nooit met me geresoneerd en mede omdat ik deze spelregels niet wou volgen, hebben geleid tot deze beslissing.

Marketing toepassen op het wezen 'mens' is eigenlijk niet menselijk (we zijn geen product) en zodus geldt dit ook naar bezield ondernemerschap.

Als je als ondernemer de principes van beïnvloeding kent, de psychologische truucjes gaat toepassen opdat iemand jouw dienst aankoopt, in hoeverre is dat integer en ethisch?

Ik licht mijn visie hierover graag uitgebreider toe in social media posts en volgende blogs.

 

Het slavernij DNA ziet diep verankerd in het wezen mens. En dit thema onderzoek ik verder.

 

Ik besef dat heel wat essentiële topics in 2022 aangeraakt werden die in 2023 verder uitgepakt zullen worden.

 

Healing at full speed

Deze blog sluit ik af met een persoonlijke insteek.

Ik had een mooie, relationele verbinding met een jonge Nederlander. Omwille van afstand hebben we elkaar niet zo vaak gezien, maar we zijn samen op reis geweest, letterlijk en figuurlijk. 

Wat ik onthoud is dat communicatie uitermate belangrijk is. Alles durven uitspreken, van gedachten tot gevoelens. Geen zelf-censuur. Niets zomaar aannemen of voor een ander denken. Het is de snelste manier om triggers te analyseren en beperkende overtuigingen te transmuteren. Healing en clearing full speed. 

Na 9 maand hebben we besloten om een ander pad op te gaan. Ik weet en voel dat hij met al zijn potentieel nog iets moois, krachtigs, inspirerende, in de wereld zal neerzetten.

Ik heb nog meer leren (in)voelen en intunen op mezelf, vertrouwend om mijn verfijnde voelsprieten.


Voor mij betekende de afscheid in oktober een ware wedergeboorte. Vanuit een tombe zag ik het daglicht weer en voel ik een enorme zin om uit te reiken naar de buitenwereld. 

De space die ik ondertussen ervaar, de innerlijke leiding en wijsheid waarop ik vertrouw, de vele downloads en inzichten, maken dat ik me beweeg om te verbinden, te delen, uit te wisselen met gelijkgestemden. 

I feel so ready to inspire you again and.. more.

 

Sometimes, you have to hit rock bottom to realize and stand back much stronger, powerful, true authentic. being yourself.

 

Hartelijk dank voor jouw support en liefde! Ik voel me gelukkig en dankbaar. Voor alle mooie mensen die op het juiste moment op mijn pad komen en voor alle processen waar ik doorheen mocht. Alles heeft zin! Alles heeft een reden! 

Ik wens je veel moed, vertrouwen en innerlijke kracht toe. 

We zijn er om elkaar (aan) te raken, te inspireren, te versterken.  Vanuit zachtheid. Vanuit menselijkheid. Vanuit bewust-zijn. Vanuit Pure Presence.  Vanuit liefde.

Let's humanize the world, together.

 

Shine your light! 

 


Sprankelende ✨ groetjes,